27 Aralık 2008 Cumartesi

Banlist Kullanımı Resimli anlatım

Bölümler
1.Banlisti kurduktan sonraki ilk yapılacak işlemler.
2.Network secenekleri
3.Local Database ve yeni ban yaratma.
4.Preferences sekmesi üzerindeki özelliklerin kullanılması
5.Oyun içi komutlar

1)Simdi öncelikle Wc3Banlist 3.0’ı kullanıyorum ve sizlere onu elimden geldiginde anlatmaya calısacagım.Lafı fazla uzatmadan hemen olaya gecelim.Banlisti forumumuzda yer alan linklerden indirerek kuruyoruz.Ondan sonra banlistin calısıp calısmadıgını anlamanın ilk yolu oyuna girdikten sonra banlistte “Warcraft III-The Frozen Throne found” uyarısını görmek.


Resmi büyültmek için buraya tıklayınız...

2) Bu görüntüyü gördükten sonra yapılması gereken ikinci iş internete neyle baglanıyorsanız (kablosuz ,usb ,ethernet) ona göre bu arabirimleri secmeniz gerek. Bu isi de yukarıdaki sekmelerden Preferences->Network’e gelip Network Interface Card’ınızı kontrol edin.


Resmi büyültmek için buraya tıklayınız...
3)Bu işlemleri hallettikten sonra banlisti yüklememizin asıl sebebine kullanıcı banlamaya gelelim. Bu işlem için Banlistimizin yukarı sekmelerindeki Local Database kısmını kullanacagız.Buradaki
Create new ban = bir userı banlamamızı,
Edit selected = banlanmıs veya database de bulunan bir user uzerinde degisiklik yapmayı,
Unban selected = secilen userın banını kaldırmayı,
Export selected ve export all = banlist database’imizi bir dosya haline dönüstürmeye,
Import = banlist databasemize başka database’leri eklemeye yarar.

Simdi bu bölümde sizin en cok kullanacagınız secenekler Create new ban ve unban selected’tır.Bir sonraki bölümde bu konulara biraz daha eğilecegiz.


Resmi büyültmek için buraya tıklayınız...

3.a)Simdi bu bölümde Create new ban olayına biraz daha egilelim.Bu özellik banlisti banlist yapan özelliktir.Create new ban’a tıkladıgınızda sizden Banlanacak kişinin nickname’i ve bir comment (yorum) isteyecektir (leaver fln gibi). Bu yorumlar için kendiniz custom bir comment (Bknz. 4.g )hazırlayıp yorulmadan halledebilirsiniz de. İşte dedigim bu boslukları doldurduktan sonra artık banlanılan kisi Local Database’de yerini alacak.Banlama olayı bu kadar basit yani.
Ayrıca oyundayken de /ban komutunu kullanarak direk oyundayken de birini banlayabilirsiniz.


Resmi büyültmek için buraya tıklayınız...
4)Bu kısımda biraz Preferences sekmesine geri dönelim ve banlistimizin diğer özelliklerine bir bakalım.

4.a)Bu sekmedeki ilk bölüm Online Lists bölümü sizi Dotaworld’de oynarken pek ilgilendirmedigi icin es geçiyorum.

4.b)Databases bölümüne geldigimizde bu bölümde Screenshotların nereye kaydedilecegi ve oyun sonu replaylarının nereye kaydedilecegi gibi önemli hususlar bulunmakta.Ayrıca oyun sırasında hangi ban database’inin kullanılacagı(local veya online) da buradan seçilmekte.


Resmi büyültmek için buraya tıklayınız...

4.c)Phrases ise buraya yazdıgınız herhangi bir cümleyi,yazıyı oyunda göstermenize yarar. Çok işe yarayacak bir bölüm değil eglence için kullanılabilir.Buraya istediginiz yazıyı yazdıktan sonra oyundayken /phrase yazıyorsunuz ve ardından Banlistimizin sihirli tuşu Ctrl+V yapıyorsunuz ve yazdıgınız yazı karsınıza geliyor.

4.d)Anti-Download Bölümü oyuna girenlere harita yükleme izni verip vermemekle alakalı bir bölüm.Eger diger oyuncuların harita yüklemesini istemiyorsanız buradan Enable Anti-Download diyerek bu konuyu halledebilir ve ayrıca haritası olmayan kişiye otomatik bir whisp ile haritasının olmadıgını belirtebilirsiniz.


Resmi büyültmek için tıklayınız...

4.e)Banlistimizin en önemli kısımlarından biri Auto-Kick.Bu bölümde Enable Auto-Kick secenegini secmek, eger oyunuza sizin banlistinizdeki biri girmisse o kisiyi otomatik olarak sizin atmanıza gerek kalmadan atmaya yarar.


Resmi büyültmek için tıklayınız...

4.f)Network bölümünü ilk basta anlatmıstık (bknz. 2).

4.g)Custom Comments bölümü bir userı banladıgınızda yazmanız gereken yorumu sizin icin kolay hale getirip genel bir yorum hazırlar. Custom commente eklemek istediginiz herhangi bir özelligi(game title, day ,gametime gibi) ekleyerek daha açıklayıcı yorumlar yazarak banlisti daha kolay kullabilirsiniz.

4.h)Sounds,Messaging,Miscellaneous,Friends Lists bölümleri banlist kullanıcısının kendi istegine göre ayarlayabilecegi banlistin görünümünü ve kullanısını degistirmek icin kendi zevkinize göre ayarlar yapabileceginiz bölümler o yüzden acıklamaya gerek duymadım.

5)Bu bölümde oyun icinden banlisti kontrol etmenize yarayacak komutlardan ve kısayollardan bahsedeceğim.Öncelikle banlistte en cok kullandıgımız tus bize banlistten bir uyarı geldiginde veya banlist bir yazı gönderdiginde bunu oyun veya chat ekranına yapıstırmamızı saglayan Ctrl+V.Komutlara gelecek olursak.

/ban nickname [comment] oyundayken birisini banlamaya yarar.

/banlast [comment] oyundan cıkan son kisiyi banlar.

/last oyundan son cıkan kisinin adını gösterir. (bu komutu yazdıktan sonra Ctrl+V’ye basarak görebilirsiniz.)

/unban nickname bir oyuncunun banını kaldırmaya yarar.

/check nickname bir oyuncunun banlistte olup olmadıgını kontrol eder. (bu komutu yazdıktan sonra Ctrl+V’ye basarak görebilirsiniz.)

/checkall oyundaki kişilerin banlistte olup olmadıgını kontrol eder. (bu komutu yazdıktan
sonra Ctrl+V’ye basarak görebilirsiniz.)

/checkchannel channeldaki kişilerin banlistte olup olmadıgını kontrol eder. (bu komutu yazdıktan sonra Ctrl+V’ye basarak görebilirsiniz.)

/nodl [ on off ] anti-download(bknz. 4.d) fonksiyonunu açar veya kapar.

/autokick [ on off ] auto-kick(bknz. 4.e) fonksiyonunu açar veya kapar.

/phrase phrasename or /p phrasename or /ph phrasename önceden yazdıgınız bir phrase’i(bknz. 4.c) ekrana yapıstırmaya yarar. (bu komutu yazdıktan sonra Ctrl+V’ye basarak görebilirsiniz.)

/np winampta dinlediginiz müzigi gösterir. (bu komutu yazdıktan sonra Ctrl+V’ye basarak görebilirsiniz.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder